Çivril’in Özdemirci Mahallesi’nde 20 yıl önce yapımına başlanan ve ödemelerde usulsüzlük olduğu gerekçesiyle davalık olan ve inşaatı yarım kalan düğün salonu binası çürümeye terk edildi.
Çivril’in Özdemirci Mahallesi’nde belediye statüsünde iken dönemin Doğru Yol Partili Belediye Başkanı Ali Kılıç, beldeye düğün salonu ve işyerlerinin içinde bulunduğu bina yapmak için inşaata başladı. 1998 yılında 40 bin 300 lira ihale bedeli ile yapımına başlanan düğün salonu inşaatına 276 bin lira harcandı. İnşaat 2003 yılına kadar devam etti. 2004 seçimlerinde belediye el değiştirdi ve AK Partili Ramazan Bayram göreve geldi.
Bayram, kendisinden önceki belediye başkanının inşaatla ilgili usulsüz ödeme yaptığı gerekçesiyle dava açtı. İnşaata o günden sonra bir çivi dahi çakılmadı.
Dava dilekçesinde bina için 276 bin Lira ödeme yapıldığı 274 Bin Lira da borç kaldığı belirtildi. Görülen davalar sonucunda inşaata başlayan belediye başkanı hakkında hapis cezası verilirken, davanın temyize yollanması sonrası açılan yeni davanın zaman aşımına uğradığı belirtildi.
Aradan geçen 15 yıl içinde adeta çürümeye terk edilen ve harabeye dönen sosyal tesis, Büyükşehir statüsüne geçilmesiyle birlikte, Çivril Belediyesi’ne devredildi.
İnşaatın yıllardır atıl vaziyette bırakıldığını belirten mahalle sakinleri binanın tamamen yıkılmadan değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Devletin malı heba olmasın. Yıkılıp gitmesin. Burada 14 işyeri var. Bir şekilde buralar değerlendirilmeli. Zararın neresinden dönülse kardır” diyerek tepkilerini dile getirdiler.
Binanın yapımının anahtar teslim olarak anlaşıldığına dikkat çeken bazı vatandaşlar, “Bina kapısı penceresi, çatısı, zemin kaplaması tamamlanarak teslim edilmek üzere anlaşılmış. İnşaat devam ederken çelik çatı, plastik doğrama pencere ve dükkânların kapı pencere profilleri takıldı. Sonra dava süreci başlayınca tamamlanmadı. Dava sonrası da tamamlanmayınca çelik çatı, mermer zeminler, pencereler ve profil kapılar söküldü parçalandı. Devletin parası ara yerde kayboldu gitti” diyerek binanın atıl vaziyette bırakılmasına tepki gösterdiler.
Sosyal tesis, 2 bin 500 kişilik düğün salonu ile 14 işyerinden oluşuyor.
Kaynak: Yeşil Çivril Gazetesi